Nevzat AKDENİZ Yazdı- Gıda Kontrolü ve Çevre Sağlığı

Nevzat AKDENİZ Yazdı- Gıda Kontrolü ve Çevre Sağlığı

Nevzat AKDENİZ Yazdı- Gıda Kontrolü ve Çevre Sağlığı Son günlerde ülke gündemini meşgul eden ve tepki
Ana Sayfa Güncel Haber 9 Ekim 2024 35 Görüntüleme

Çevsader Başkanından 8 Ekim 2024 TBMM Ziyareti

Çevsader Başkanından 8 Ekim 2024 TBMM Ziyareti

Alınan yönetim kurulu kararı gereği 8 Ekim 2024 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı Mehmet Galip ENSARİOĞLU’ndan randevu alınması üzerine Dernek Başkanı İbrahim GÖRÜNME TBMM’yi ziyaret etmiştir. Görüşmede 26.09.2024 tarihli Çevre Sağlığı Teknisyeni ve Teknikerlerine Ait Mesleki Sorunların Çözümü İle İlgili Öneriler Raporu ve Tablosu kendilerine takdim edilmiştir. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının çevre sağlığı teknisyen ve teknikersiz çalıştığını, bu konuda 7600 Çevre Sağlığı Teknisyeni ve Teknikerinin atanmaya hazır bulunduğunu ifade etmişlerdir. Konuyla ilgili olarak geçmiş dönemlerde ilgili Bakanlığın Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünün 2019 yılında yönetmelik ile kadro açacağını belirtmesine rağmen hala bir gelişme olmadığı vurgulanmıştır.

Ensarioğlu ise Sağlık Bakanlığı ile ilgili takdim edilen raporu inceleyeceğini ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ataması ile ilgili bilgi notu ve belgelerin tarafına ulaştırılması halinde ilgileneceğini beyan etmiştir.

Daha sonra 1981 Ankara Keçiören Çevre Sağlığı Lisesi mezunu olan Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel ARSLAN ile makamında görüşme sağlanmış, Derneğimizin faaliyetleri ve hazırladığımız rapor takdim edilmiştir.

Ayrıca Ak Parti Bingöl Milletvekili Zeki KORKUTATA, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Suna KEPOLU ATAMAN, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan DİKTAŞ makamlarına 26.09.2024 tarihli Çevre Sağlığı Teknisyeni ve Teknikerlerine Ait Mesleki Sorunların Çözümü İle İlgili Öneriler Raporu ve Tablosu ulaştırılmıştır. İnceleyip geri dönüş sağlayacaklarını ifade etmişlerdir.

Sonrasında ise başta TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Vedat BİLGİN olmak üzere birçok vekilden randevu talep edilmiş ancak TBMM’nin yeni açılması, partilerin grup toplantıların olması ve aynı gün Filistin ile ilgili Kapalı Oturum olması sebebiyle olumlu randevu cevabı gelmemiş ve TBMM’den ayrılmıştır.

Aynı gün 14.00 de X etkinliği yapılacağı kararlaştırılmış olduğu için #ÇevreSağlığaBinAtama Hastag ı üzerinden 4 saat süren etkinlik boyunca 10 binden fazla tweet atılmış ve #TT yani Trend Topic olunarak Türkiye Gündemine girmeyi başarılmıştır. Katılım sağlayan bütün meslektaşımıza ve dostlarımıza teşekkür ederiz. Artık birlik ve beraberlik zamanıdır. Atanmayı ve mesleğimize sahip çıkmanın tam zamanıdır. Bu meslek bu itibarı hak etmektedir.

Milletvekillerine sunulan rapor

       

Kaynak: https://www.cevsader.org.tr/haberler/cevsader-baskanindan-8-ekim-2024-tbmm-ziyareti

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

| ÖzTürkTASARIM.com |